Природна полігамність: правда чи зручна вигадка?






013c210eb816bc3c8b7254ade592931a_fitted_740x0 (700x464, 284Kb)


elena-stepanenko-s-muzhem (600x341, 171Kb)


img_47fc142cbcbe912b7386c34edf7ffa4a_2_1400x1100 (700x466, 222Kb)


 








     Мудрі люди кажуть: «Істина десь посередині». А що можна знайти у світі більш полярне, ніж чоловік і жінка? Спеціально для наших улюблених читачів ми запроваджуємо нову рубрику, де щономеру наші експерти розмірковуватимуть про найгарячіші проблеми, які виникають між НИМ і НЕЮ. А кому дістануться лаври ― нехай вирішує кожен із нас. Розпочнемо?
La trahison, або Чому чоловіки на неї йдуть?

 Чи всі чоловіки полігамні? Точно знаю, що ні, і це добре. Чи всі чоловіки моногамні? Точно знаю, що ні, а це вже гірше.

Так ось: якщо взяти мій життєвий досвід і почуті мною за пивом деталі, я можу сказати, що троє з чотирьох чоловіків хоча б раз гуляли на стороні. Для більшості чоловіків секс на стороні ― це як в похід до ресторану: і поїв, і в люди вийшов. Бо ставлення чоловіків до сексу значно простіше, ніж у жінок. Ви навіть не можете собі уявити, наскільки простіше. І здебільшого статевий акт для них – це тільки статевий акт і нічого більше. Помізкуймо, що штовхає чоловіків так легковажно звертати з обраного ними ж шляху і насолоджуватись утіхами на стороні?

  Причина номер один. Колись давно, коли я був молодий-зелений, старші пацани мені сказали: "Чим більше ти, Василю, дівчат переобнімаєш, тим ми більше будемо тебе поважати". Тобто зрада має соціальні передумови: перемоги на любовному фронті ― ось вона, запорука успіху чоловіка в чоловічих компаніях та втіха для власного ego.

  Причина номер два. Назву просто ― потяг до невідомого. Із часів освоєння вогню і до наших днів чоловіків приваблюють незвідані місця, тому, власне, Колумб і поплив шукати шлях до Індії, а відкрив Америку, і саме тому Білл Клінтон мало не полетів з крісла президента. Бо ж у принципі яка різниця, що ти досліджуєш і чи ти це робиш для світу, чи тільки для себе. Важливий сам процес.

  Номером три є сексуальна невдоволеність у теперішніх стосунках. Через таку ось невдоволеність і розвалилась Османська імперія. Бо що могла знати про любовні справи та бідна турецька султанша порівняно із простою дівчиною з Рогатина?!І пішов сексуально не задоволений Сулейман від Махідевран до Роксолани. А далі ви знаєте — серіал ж усі бачили.

  Четвертою і останньою причиною є природа. Природа чоловіка така, що змушує його залишити по собі якомога більше слідів у історії. Оскільки писати вірші, малювати картини і вирізьблювати статуї з мармуру не всім дано небесами, ми йдемо простішим шляхом – намагаємось залишити сліди в ДНК.
Але, незважаючи на хмару приводів та можливостей для прогулянок чужими квітниками, багато з нас залишаються вірними своїм обраницям. Бо ж вірність притаманна не лише пінгвінам, чи не так?
Ваш Марс


 


Принципами полігамії керуються ті, кому це вигідно

 Що для вас означає термін «полігамія»? Один із принципів вашого життя чи просто розумне слово, над яким особливо й не задумуєшся?

  Я дуже часто стикалася з вірою в природну полігамність людей. Начебто ненормально зв’язувати себе на довгий період часу з одним партнером, займатися сексом лише з ним і залишатися при цьому щасливою/им. Оперуєте фразою «всі чоловіки — самці»? Звичайно, якщо перенестися в прадавні часи, коли жінки розглядались виключно як самки-збиральниці, яких треба зловити, запліднити і посадити в печеру, і коли ніхто не зважав на якісь там почуття, емоції чи моральні принципи, то можна стверджувати, що полігамність – це норма, особливо серед чоловіків. Але давайте думати логічно і справедливо! У такому випадку представники сильної статі повинні були б зберегти всі особливості поведінки, притаманні їхнім предкам у давнину. Проте, тенденція змішування чоловічих і жіночих обов’язків поширюється з такими темпами, що вже нікого не дивує ніжний чоловік, який скаржиться на відсутність знаків уваги від дружини, чи представниця прекрасної половини, яка впевнено забезпечує сім’ю. То чи можемо ми чесно претендувати на свої «первісні» особливості поведінки? Світ змінюється і вносить корективи у наше сприйняття його.Я прийшла до однозначного висновку: принципами полігамії керуються ті, кому це вигідно. Адже дуже зручно пояснити свою, нехай далеку від моральних норм, поведінку природою. «Проти природи не попреш» — кажуть мудрі і не дуже люди. Особливо це пояснення люблять використовувати саме чоловіки. У них і прикладів знайдеться безліч. Таких, як традиція різних народів заводити не одну дружину. От тільки нам, жінкам, так і хочеться зауважити, що, на відміну від мусульманських сімей, у наших, християнських, таке ніколи не практикувалося. Та й їхні чоловіки роблять це відкрито і чесно, чого не скажеш про наших «ловеласів».

  Можу назвати багато причин, через які люди зраджують своїм партнерам, ведуть подвійне статеве життя, заводять у всіх значеннях цього слова безліч партнерів або змінюють їх зі швидкістю світла. Одна з основних — невпевненість у собі або занижена самооцінка. Самоствердження за рахунок великого списку прихильників чи перемог на сексуальній ниві — це, на жаль, дуже поширене явище. Я знаю немало дівчат, які не можуть проявити і полюбити сеье у якийсь інший спосіб, окрім завоювати армію "фанатів". Серед чоловіків таких теж знайдеться немало. З віком це минає, адже полігамністю, як і вітрянкою, треба перехворіти. Але за умови, що для цього вистачає розуму. Вчені давно довели зв"язок між інтелектом і рівнем вірності в стосунках. Отже задумайтесь: чим розумніша і впевненіша в союі людина, тим менша ймовірність, що вона буде зраджувати. Тут спрацьовує ще один принцип. Причиною невірності часто є наші психологічні проблеми, які беруть початок ще з дитинства. У кожного своя історія. Але наслідки всі ми переносимо на дорослі стосунки. 

 Не можна забувати ще одну причину полігамності – безвідповідальність у виборі партнера. Якщо бути чесними, чи завжди ми зупиняємо вибір на справді «своїй людині», яка відповідає більшості наших вимог і до якої в нас прокинулися справжні почуття? Особисто в мене був аж один такий вибір. І я вийшла за нього заміж. Більш ніж упевнена: якщо відкинути всі стереотипи, тиск суспільства, друзів, родичів, цокання біологічного годинника і всі інші причини, які можуть привести до вибору в стилі «полі-», а поставитися до цієї справи з усією відповідальністю, відкритим серцем і ясним розумом, обов’язково знайдеться саме та особлива людина, яка буде настільки дорогою і важливою, що забудеш про всяку полігамність, адже боятимешся цю людину втратити. І як би не було природно змінювати партнерів, знайти свою половинку, вкласти все у поняття «ми» і відчувати взаємність – значно природніше.

Моногамних вам партнерів і впевненості у собі!

Ваша Венера
savor







kartunkova_do_posle_foto_2016 (600x400, 152Kb)


lode4z8I (490x404, 77Kb)


pic-1 (560x360, 104Kb)







Интересные моменты и факты про футбол
Безумные монархи и правители
2012 год: самые похудевшие звёздные мамы
Нежные моменты из жизни животных
30 самых абсурдных скульптур в мире
Изготовление золотых слитков
ЧТО СЛЕДУЕТ ДЕРЖАТЬ В СЕКРЕТЕ? СОВЕТЫ МУДРЕЦОВ
Топ-15 необычных скульптур Киева
10 самых популярных теорий, объясняющих загадку Бермудского треугольника
Вырубка огромных секвой в Калифорнии

Комментарии

Популярные сообщения